Bántalmazták és kirabolták az időseket a fiatalok Tiszaújvárosban

Megosztás

Elrendelték a három fiatalkorú letartóztatását, akik egy ittas férfit és egy idős asszonyt is bántalmaztak.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a három fiatalkorúnak a letartóztatását, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. június 23-án este Tiszaújváros egyik utcáján összetalálkoztak az idős sértettel, és elhatározták, hogy a táskájában lévő értékeit megszerzik. Ennek érdekében a terheltek közül ketten hátulról tarkón ütötték a sértettet, aki ugyan a földre esett, de sikerült táskáját magához szorítva felállnia. A gyanúsítottak ráncigálták az asszonyt, majd két alkalommal combon is rúgták, de mivel a sértett segítségért kiabált, a fiatalkorúak végül elfutottak a helyszínről. A fenti cselekmény zavartalanságának biztosítása harmadik társuk feladata volt, aki néhány méterrel odébb állt.

Ugyanezen három gyanúsított 2023. június 22-én a késő esti órákban az ittas állapotban lévő sértettől cigarettát kért Tiszaújváros közterületén, aki kérésüket teljesítette is. Ezt követően a terheltek egyike belerúgott a férfiba, majd a földre került sértett nyakából levették nyakláncait.

A bántalmazások következtében mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás minősített esetének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel – a fiatalkorúak esetében a bűncselekmények különös tárgyi súlyának megállapítása mellett – a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményeik nem ellensúlyoznak. Tartani lehet attól is, hogy a gyanúsítottak veszélyeztetnék a bizonyítást, tekintettel arra, hogy a sértettek és tanúk elérhetőségét megismerték, továbbá esetükben a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezeket mérlegelve a bíróság 2023. július 30. napjáig elrendelte a letartóztatásukat.

A végzés két gyanúsított vonatkozásában végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek